Optimaliseer het onderhoud van uw beglazing

Het is belangrijk om te realiseren dat het onderhouden van glas helpt bij het voorkomen van vochtproblemen en schimmelvorming. Glas gaat langer mee wanneer het goed onderhouden wordt. Veel mensen denken dat het onderhouden van glas veel werk en regelmaat vergt, maar dat is niet waar.

Voor een optimale doorkijk is het noodzakelijk om de beglazing minstens twee keer per jaar goed te wassen. Om ervoor te zorgen dat het dubbelglas zijn kwaliteit behoudt, is het belangrijk om het verf- en kitwerk minstens eenmaal per jaar te controleren en zo nodig bij te werken. Om problemen te voorkomen, is het verstandig om minstens twee keer per jaar de scharnieren van de ramen die open kunnen te controleren, reinigen en oliën.

Krijg de beste ventilatie in uw woning

Een betere ventilatie in uw woning kan worden gerealiseerd door het dubbelglas regelmatig te onderhouden. Om de ventilatie in uw woning te bevorderen, kunt u ervoor kiezen om ventilatieroosters te installeren. Door dit na te streven, kunnen schimmelvorming en vochtplekken worden voorkomen.

Het belang van onderhoud voor uw beglazing

Zorg ervoor dat de kit en verf er goed onderhouden uitzien om te voorkomen dat vocht uw woning binnendringt. Dit voorkomt ook problemen zoals houtrot en schimmelvorming. Het is van belang om zowel de kit als het schilderwerk regelmatig te controleren en indien nodig bij te werken.

Wanneer de bewegende onderdelen van het systeem niet goed functioneren, moet u hierop letten. Zorg ervoor dat u regelmatig de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen controleert door ze te reinigen, af te stellen en indien nodig ook te smeren. Optimaliseer de ventilatie in uw huis door ventilatieopeningen aan de buitenkant van het kozijn of raam te laten installeren.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen trekt en dat de openingen schoon blijven. Houd er rekening mee dat het regelmatig schoonmaken van het glas essentieel is voor het behoud van de constructie en een mooie uitstraling. Als de ramen niet vaak genoeg gereinigd worden, kunnen bepaalde delen door luchtvervuiling aan worden getast.

Snel een medewerker spreken? Bel 073 204 5817

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Optimaliseer uw woning met nieuwe glaspanelen voor een duurzame toekomst
> Waarom kiezen voor hr glas
> Heeft u last van beslagen beglazing aan de binnenzijde