Heeft u last van beslagen beglazing aan de binnenzijde

Dit fenomeen doet zich vaak voor wanneer warme, vochtige lucht in aanraking komt met een koud oppervlak, zoals een raam. Dit komt door de verschillen in temperatuur en vochtigheid tussen de binnen- en buitenkant van het raam. Deze situatie treedt vaak op wanneer warme, vochtige lucht in aanraking komt met een koud oppervlak, zoals een raam.

Wat zijn de redenen?

Condensatie op de beglazing komt vaak voor door het temperatuurverschil, de slechte isolatie of de hoge luchtvochtigheid. Bij koud weer is de beglazing meestal kouder dan de binnentemperatuur. Wanneer de warme binnenlucht in contact komt met het koude glas van de beglazing, kan deze warme lucht geen vocht meer vasthouden.

Een stijging van de relatieve luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het overtollige vocht op het koude raam gaat condenseren, wat resulteert in condensatie. Als de isolatie van een raam niet optimaal is, zal het glas sterk afwijken van de binnentemperatuur. Slecht geïsoleerde ramen, zoals enkel glas, zullen sneller te maken hebben met condensvorming.

Bepaalde activiteiten in huis, zoals koken, douchen, of het drogen van wasgoed, kunnen de luchtvochtigheid binnen verhogen. Als vochtige lucht niet adequaat wordt afgevoerd, kan dit leiden tot condensatie op de ramen, vooral wanneer deze ramen koud zijn. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van condensatie maar bij elk huis kunnen er nog andere oorzaken zijn.

Effectieve maatregelen om condensatie te verminderen of te voorkomen

Zorg voor goede ventilatie in huis, vooral in ruimtes waar veel vocht wordt geproduceerd, zoals de keuken en de badkamer. Ventileer uw huis door middel van ventilatieroosters of open ramen om vochtige lucht naar buiten te laten. Zorg ervoor dat de isolatie van uw ramen in orde is om temperatuurverschillen te verminderen.

Maak gebruik van afzuigventilatoren in ruimtes waar veel vochtige lucht wordt geproduceerd, zoals de badkamer en keuken, om vocht direct af te voeren. Als de luchtvochtigheid in huis consistent hoog is, kunt u uw luchtontvochtiger gebruiken. Door condensatie te verminderen, wordt het binnenklimaat comfortabeler en voorkomt u de vorming van schimmel.

Snel een medewerker spreken? Bel 073 204 5817

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Optimaliseer het onderhoud van uw beglazing
> Optimaliseer uw woning met nieuwe glaspanelen voor een duurzame toekomst
> Waarom kiezen voor hr glas